logo datacommunication

Datacommunicatie

Wij bieden een aantal data- en telecomoplossingen voor kleine KMO-omgevingen. Via strategische partnerships kunnen we ook andere noden inlossen. Zo behoudt u 1 aanspreekpunt voor het gehele project, en kan u rekenen op specialistische kennis voor elk onderdeel.

Datacom

GSM signaal versterking

Slimme antenne

Versterk uw gsm signaal zodat u ook binnen uw bedrijfsgebouwen vlekkeloos kan bellen en surfen. Door onze oplossing te gebruiken bent u niet gekoppeld aan één provider en kan u met elke gsm op de door u gewenste locaties weer zorgeloos telefoneren.

Lees Meer

wifi

Draadloze toegang is vandaag vanzelfsprekend geworden en alom beschikbaar. Echter wordt vaak geklaagd over de snelheid en stabiliteit van een WiFi-systeem. De oorzaak is vaak het gebruik van toestellen die niet geschikt zijn om de nodige dekking en/of capaciteit te bieden. Vaak wordt er geen beheerde apperatuur gebruikt, wat wel essentieel is voor een performant en betrouwbaar netwerk. Deze noden nemen enkel maar toe naarmate ook de IoT ontwikkelingen verder evolueren. Hoog tijd dus om na te denken over uw draadloze omgeving zodat u zorgeloos gebruik kan blijven maken van al uw draadloze toestellen.

wifi
wifi iot

PoE & IOT

Power over Ethernet (PoE) maakt het mogelijk toestellen te verbinden op het netwerk, en van stroom te voorzien via een enkele kabel. Erg handig, en vaak toegepast voor allerhande IoT devices en zelfs verlichting en domotica toepasingen. Vermogens tot 90W zijn mogelijk op de huidige normen, wat al best wat mogelijkheden biedt. Maar dit heeft ook enorme impact op uw installatie en bekabeling. Hogere vermogens vragen hogere stromen.

Dit maakt dat de afwerking van de kabel en de weerstand van de connector erg belangrijk worden. Immers zijn dat de verliespunten waar de temperatuur stevig kan oplopen, zelfs met het smelten van kabel en connector tot gevolg! Ook binnen de kabel zelf moet men rekening houden met oplopende temperaturen. Zeker gebundelde kabels kunnen snel te heel worden. Toepassing van PoE vergt dan ook specifieke voorbereiding en planning. Bij de meting wordt o.a. bijkomend rekening gehouden met de DC weerstanden en de balans tussen de paren. Databekabeling is sowieso een specialisatie die kennis vereist, met PoE toepassigen wordt dit enkel nog complexer en risicovoller. Wij staan u graag bij met onze expertise om te zorgen voor een feilloze implementatie en oplevering.

wifi iot
straalverbinding

straalverbindingen

U wil verschillende gebouwen en sites verbinden, maar een kabel plaatsen is moeilijk? Dan kan in de juiste omstandigheden een draadloze straalverbinding een oplossing bieden. Hierbij kan een troughput van honderden Mbps tot 10 Gbps gerealiseerd worden, naargelang de omstandigheden en gebruikte technologie. Contacteer ons

Partners datacom

Contact

Neem contact met ons op