logo kabel

Databekabeling

Gestructureerde bekabeling in koper en glasvezel die de basis vormen van uw datanetwerk. Geplaatst en afgewerkt volgens de regels van de kunst, gemeten en getest met geijkte apparatuur. Zo kunnen wij u ook de volledige certificering garanderen, en vooral een bekabeling die gegarandeerd storingsvrij zal werken, ook op de technologie van morgen.

Koper

Data bekabeling een vak apart

De gestructureerde koperbekabeling wordt al te vaak gezien als iets banaals. Het zijn maar wat kabeltjes die bijvoorbeeld de elektricien ook wel even mee kan voorzien. Zonder denigrerend te doen naar onze collega's, is het plaatsen van databekabeling wel degelijk meer dan een kabel trekken en er een connector "op nijpen". Het is een specialisatie die specifieke vaardigheden, kennis en gereedschap vergt. Bekabeling vormt de 1e laag van het OSI-model. Deze bepaald dus rechtsreeks de goede werking van het bovenliggende.

twited pair utp
specialist

Gespecialiseerde plaatsing

De wijze waarop de kabel geplaatst wordt is van cruciaal belang voor de goede werking nadien. Databekabeling zijn transmissielijnen en gedragen zich heel anders dan koperkabels voor elektro-installaties. “Details” als een lus in de kabel dichttrekken of de kabel pletten kunnen bijvoorbeeld al zorgen voor verhoogde overspraak en storing. Zeker bij het plaatsen van bekabeling voor hogere frequenties (en snelheden) zoals CAT6/CAT6A heeft dit meetbare gevolgen die kunnen gaan tot de kabel die niet meer voldoet aan de vooropgestelde specificaties en normering. Onze mensen zijn opgeleid en worden jaarlijks bijgeschoold om alle ontwikkelingen en best practices correct toe te passen. Zij zijn gespecialiseerd in databekabeling en voeren dit dagelijks uit.

Neem contact op

Gecertifieerde materialen

Naast de behandeling en plaatsing zijn ook de gebruikte materialen een onderscheidende factor. Wij plaatsen enkel producten van gespecialiseerde merken als Excel, R&M, Panduit, Draka etc. Voor deze merken zijn wij ook gecertifieerd en kunnen wij de vereiste standaarden garanderen. Deze connectoren passen na afwerking ook perfect in de behuizingen en afdekplaatjes van fabrikanten als Niko, Bticino, Legrand uit de elektro-sector, zodat de afwerking ook esthetisch perfect is. We bieden daarnaast ook ondersteuning aan elektriciens voor uw databekabeling.

certified

Veiligheid en wetgeving

Onze kabels zijn stuk voor stuk “LSZH” wat staat voor “Low Smoke, Zero Halogen”. Deze kabel is verplicht te gebruiken in openbare gebouwen of gebouwen hoger dan 25 meter. Wij verkiezen echter om alle projecten standaard uit te voeren in LSZH-kabel. Deze heeft een minimale tegenover pvc-kabel, maar geeft wel véél betere garanties naar de veiligheid van u en uw medewerkers. Klassieke pvc-kabelmantels bevatten halogeen, chloor en andere stoffen die in geval van brand meteen een dikke en toxische rook ontwikkelen. De dikke rook bemoeilijkt de evacuatie, en het hoge gehalte aan toxische en corrosieve gassen in de rook zijn zelfs vrijwel meteen dodelijk, en zorgen voor onomkeerbare schade, zelfs bij beperkte inhalatie. De kabelmantels met LSZH-label, zijn halogeenvrij en geven vrijwel geen rook af. Ze verspreiden dus geen toxische stoffen zodat bij eventuele brand de evacuatietijd drastische verlengd wordt, zodat iedereen het gebouw relatief veilig kan verlaten. Alle mantels zijn ook brandvertragend en zelfdovend.

partners bekabeling

Referenties

Contact

Neem contact met ons op